1Παίζει η διατροφή ρόλο στην υγεία του δέρματός μου;
Η σωστή διατροφή είναι ένα σημαντικό όπλο για την εξασφάλιση της υγείας του δέρματός σας. Είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά και τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, για να διατηρήσετε την υγεία του δέρματός σας. Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν επίσης, να ωφελήσουν το δέρμα σας.
2Γιατί το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και χαλαρώνει όσο γερνάμε;
Όσο μεγαλώνουμε οι ίνες της ελαστίνης του δέρματος, που ευθύνονται για την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του, παίρνουν μια μορφή πιο χαλαρή. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Εξακολουθούν να είναι ίδιες σε αριθμό με αυτές που είχατε, αλλά δεν έχουν την ίδια ελαστικότητα, δεν επανέρχονται άμεσα, ενώ είναι πολύ πιο εύθραυστες. Γι αυτό χρησιμοποιούμε κατάλληλα προϊόντα και θεραπείες ώστε να δώσουμε ζωή και ελαστικότητα στο δέρμα μας.
3Πως θεραπεύονται και εξαφανίζονται οι πανάδες από το δέρμα;
Σε επίπεδο πρόγνωσης, αν και το μέλασμα τείνει να είναι μία χρόνια διαταραχή με εξάρσεις και υφέσεις, η πρόγνωση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλή. Ωστόσο, καθώς το μέλασμα αναπτύσσεται αργά, εξίσου αργά επιτυγχάνεται και η λεύκανση του. Η σταδιακή εξαφάνιση των σκούρων κηλίδων βασίζεται στην επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για κάθε τύπο δέρματος. Το μέλασμα που δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μη-αποφυγή έκθεσης στον ήλιο.